Ճարպակալում
Դդմի դիետա
Դդմի դիետան կարելի է համարձակ առաջարկել այն մարդկանց, ովքեր ձգտում են նիհարել արդյունավետ և բավականին արագ: Երկու շաբաթվա համար նախատեսված դիետան հնարավորություն է տալիս ազատվել ութ կիլոգրամ ավելորդ քաշից:
Դդումը նիհարելու և առողջության համար
Նիհարելուց բացի դդմի ճաշացանկը օրգանիզմին կարող է բերել ոչ պակաս օգուտ, ինչը բնորոշ չէ շատ դիետաներին: Զարմանալի չէ, քանի որ դդումը օգտակար նյութերի բազմազանությամբ և դրանց քանակով առաջինն է բանջարեղենների մեջ: Օրինակ` պրովիտամին «A»-ի պարունակությամբ դդումը հինգ անգամ գերազանցում է գազարին:
Տեսողության հետ խնդիրներ ունենալու դեպքում ակնաբույժները խորհուրդ են տալիս օրակարգի մեջ ներառել ավելի շատ դդում և դդմի հյութ: Դդումը առատորեն «առաջարկում է» նաև «Е», «С», «РР» վիտամինները, «В» խմբի վիտամինները և այլն:
Դդումը իր մեջ պարունակող երկաթի քանակությամբ համարվում է չեմպիոն բանջարեղենների մեջ, այն պարունակում է նաև կալիում, կալցիում, մագնեզիում, պղինձ և ցինկ:
Դդումը պարունակում է նաև վիտամին T, որը նպաստում է ճարպային ծանր կերա-կուրները ավելի լավ մարսելուն: Դրա պատճառով էլ դիետոլոգները սիրում են դդումը և խորհուրդ են տալիս այն մարդկանց, ովքեր ունեն ավելորդ քաշ:
Սակայն հում դդում օգտագործելը կարող է վտանգավոր լինել ստամոքսաղիքային տրակտի կամ ենթաստամոքսային գեղձի պաթոլոգիաների ժամանակ: Ընդ որում, սա ճիշտ է շատ բանջարեղենների և մրգերի համար:
Դդմի դիետա նիհարելու համար
Դդմի դիետան հնարավորություն է տալիս երկու շաբաթում ազատվել ութ կիլոգրամ ավելորդ քաշից:
Ի սկզբանե նշենք, որ առավելագույն արդյունքի հասնելու համար ճաշացանկից պետք է բացառել շաքարավազը և աղի օգտագործումը հասցնել նվազագույնի:
Ցերեկային ճաշացանկի կալորիականությունը պետք է լինի 1000-1200 կկալ:
Դիետայի ընթացքում ըմպելիքներից կարելի է օգտագործել չգազավորված հանքային ջուր, դառը սուրճ (թեյ):
Կարելի է թեթևակի ուտել մրգեր և հում դդմի կտորներ, սակայն ամբողջական արդյունքի համար անհրաժեշտ է քաղցր մրգերը նույնպես բացառել:
Ամեն օր նախաճաշը սկսվում է բանջարեղենով կամ մրգերով պատրաստած դդմի աղցանով: Ընթրել 18:00-ից հետո չի կարելի:
Դդմի դիետայի ճաշացանկը
Դդմի դիետայի ճաշացանկը բավականին բազմազան է: Դիտան նախատեսում է 4 օրից բաղկացած ցիկլերի հաջորդականություն: Հինգերորդ, իններորդ, տասներեքերորդ օրերից ցիկլը նորից կրկնվում է:
I օր
Նախաճաշ
Դդմագազարային աղցան՝ ցողված միայն կիտրոնի հյութով:
Դդմից շիլա. 200 գրամ խորանարդների ձևով կտրատված դդումը ջրում շոգեխաշել 30 րոպե, ավելացնել մեկ ճաշի գդալ բրինձ կամ ձավար և շոգեխաշել ևս 30 րոպե, պատրաստի շիլային քիչ քանակով աղ ավելացնել: Նրանք, ովքեր սովոր չեն միայն բուսական մթերքով սնվել, շիլային կարող են ավելացնել անյուղ կաթի քիչ քանակություն:
Ճաշ
Դդումով ապուր, որի մեջ ավելացնում են գազար, բուլղարական պղպեղ և, ցանկության դեպքում, կարտոֆիլ: Եփվում է թույլ կրակի վրա: Վերջում ավելացնել մի գդալ բուսական յուղ, լոլիկ, կանաչի և մի փոքր աղ:
Աղցան դդումից և խնձորից. Քաղցր խնձորը և դդումը քերիչով քերել, ավելացնել կիտրոնի հյութ կամ անյուղ յոգուրտ (կեֆիր):
Ընթրիք
Դդումը շոգեխաշել, կտրատել շերտերով և թխել մինչև 1800C տաքացրած վառարանում: Պատրաստի ուտեստին ավելացնել կիտրոնի հյութ: Պատրաստելուց հետո կտորներին մեկ թեյի գդալ մեղր կարելի է քսել:
II օր
Նախաճաշ
Դդմի շիլա (տես I օր) և աղցան
Ճաշ
Համեմունքով և կանաչիներով անյուղ ապուր (կամ էլ դդմի ապուր ինչպես I օրը):
Դդմամրգային միջուկով կարկանդակներ:
Ընթրիք
Սալորով, խնձորով թխվածք, 150 գրամ անյուղ կաթնաշոռ:
III օր
Նախաճաշ.
Դդմի շիլա և աղցան:
Ճաշ.
Մսից կոլոլակով ապուր:
Ընթրիք.
Արքայախնձորով և դդմով աղցան, 150 գրամ կաթնաշոռ:
IV օր
Նախաճաշ.
Դդմի շիլա և աղցան:
Ճաշ.
Բանջարեղենով ապուր կամ բորշ, շոգեխաշած բիբար:
Ընթրիք.
Դդմի ռագու սնկով, գազարով, սոխով՝ բուսական յուղով պատրաստված:
Դդմով բաղադրատոմսեր
Դդմով կարկանդակներ. օգտագործել թարմ խմոր: Միջուկը. մանր խորանարդիկներով կտրատված և համեմված դդումը հիանալի միջուկ է: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել սալոր, խնձոր կամ ցանկացած թթու միրգ:
Ինչպե°ս ճիշտ դուրս գալ դդմով դիետայից
Ինչպես մյուս դիետաների դեպքում, սրա դեպքում էլ չարժի միանգամից նետվել կալորիական սնունդի վրա, ամբողջությամբ մի բացառեք դդումը, կերեք կաթնաշոռ:
Կարդացեք նաև
Որովայնի ճարպակալում ասելով չենք հասկանում միայն ենթամաշկային շերտի ճարպը, այլև ընդերային և ներքին օրգանների ճարպը: Ընդերային ճարպը արտազատում է նյութեր, որոնք մեծացնում են ինսուլինի դիմադրությունը...
Ճարպակալումը նոր ժամանակների տարածված խնդիրներից է, որը, բացի կոսմետիկ անհարմարությունից, կարող է նպաստել նաև տարբեր հիվանդությունների առաջացմանը՝ ինֆարկտ, ինսուլտ, ուռուցքներ...
Ճարպակալումը միայն ավելորդ քաշը չէ, այլ լուրջ քրոնիկ հիվանդություն է, որը զարգանում է ֆիզիոլոգիական և գենետիկ գործոնների, ինչպես նաև շրջակա միջավայրի ազդեցությամբ: Ճարպակալման զարգացման ընթացքում...
Մաղադանոսն օգտագործվում է բազմաթիվ ճաշատեսակների պատրաստման ժամանակ: Այն առանձնանում է ո՛չ միայն համով, այլև օգտակար հատկություններով: Fithacker.ru-ի հաղորդմամբ՝ մաղադանոսը միզամուղ հատկություն ունի...
Բազմաթիվ ուսումնասիրությունների համաձայն` կորոնավիրուսային հիվանդություն հաստատված ամենածանր հիվանդներից շատերն ունեցել են ճարպակալում1: Համաշխարհային վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ ճարպակալումը...
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) տվյալների համաձայն՝ ավելցուկային քաշն ու ճարպակալումը մի շարք ոչ վարակիչ հիվանդությունների (ՈՎՀ) զարգացման ռիսկի գործոն են, ինչպիսիք են` սրտանոթային հիվանդությունները...
Ճարպակալումը խաթարում է շնչառական ֆունկցիան՝ առաջացնելով շնչառական խանգարումներ ինչպես արթուն, այնպես էլ քնած վիճակում: Արթուն վիճակում թոքերը չեն կարող լիարժեք գործել կրծքավանդակի ծանր լինելու պատճառով...
Ի՞նչ է հավելյալ քաշը և ի՞նչ է ճարպակալումը:
Ճարպակալումը համարվում է հիվանդագին վիճակ, որի ժամանակ լինում է մարմնի ավելցուկային ճարպ...
Ցելյուլիտը վերացնելու միակ միջոցը ճիշտ սնվելն է: Ճարպային բջիջները չեն վերանում ինքնըստինքյան: Superboss.info-ն ներկայացնում է ճիշտ սնվելու բաղադրատոմսեր նիհարելու համար: Ընտրեք 10 տարբերակներից...
Budetezdorovy.ru-ն գրում է, որ ավելորդ քաշը լուրջ սպառնալիք է առողջության, հատկապես՝ անոթների և սրտի համար։ Ավելորդ քաշից ազատվելու և քաշը պահպանելուն նպաստում է արագ նյութափոխանակությունը...
Ակտիվացված ածուխը կարող է արգելափակել ճարպերի և ածխաջրերի յուրացումը, նվազեցնել մթերքի կալորիականությունը, ինչի շնորհիվ տեղի է ունենում քաշի նվազում։ Fithacker.ru-ն ներկայացրել է ածուխի օգտագործման մի քանի եղանակ...
Արքայախնձորի օգտակար հատկությունները շատերին են հայտնի։ Այս միրգը խորհուրդ է տրվում նրանց, ովքեր ցանկանում են ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից. այն հնարավորություն է տալիս մաքրել օրգանիզմը կուտակված տոքսիններից...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն